Project Description

REDUCCIÓ DE L’IBI SEGONS L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DE LA TEVA LLAR

Les cases que estalviïn més energia tindran dret a una rebaixa del vint per cent de l’Impost de Béns immobles. Més d’un cinquanta per cent dels amos espanyols coneix la certificació energètica de les construccions, mes només un trenta-sis per cent la tindria present en el moment de vendre o bé arrendar una residència, conforme una enquesta efectuada per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE).

Des de dos mil setze els ciutadans no tindran més antídot que parar esment a aquest certificat si desitgen abonar menys en l’Impost de Béns immobles (IBI). El Ministeri d’Hisenda ha obert la porta al fet que els municipis puguin liquidar fins a un vint per cent l’IBI per a les propietats que més energia estalviïn (lletra A). Les que tinguin una qualificació B, rebran una bonificació de fins al setze per cent i si és C pot arribar al dotze per cent . Les residències amb D tindran una rebaixa màxima del vuit per cent i del quatre per cent si han aconseguit la I també. Les cases amb pitjors desenllaços (F i G) o bé que manquin de certificat, no podran demanar cap rebaixa. La possibilitat que els consistoris puguin aprovar aquests descomptes va començar l’1 de gener.

COM PODRIES ACONSEGUIR-HO?

Algunes de les mesures mes recomanades per a la reducció de la despesa d’energia consisteixen en:
– Reemplaçar la fusteria d’alumini per marcs de PVC i vidres dobles.
– Reemplaçant la caldera per una de condensació d’alt acompliment.
Només amb aquestes dues mesures la despesa d’energia s’arriba reduir fins a un 40%. Per si no fos prou, “la seva bonificació en el pagament de l’IBI augmenta a un vuit per cent.
“Encara que tardes múltiples anys a recobrar aquests diners, el confort i la qualitat de vida en aquesta residència millora amb la rehabilitació.

Fonts: EL PAÍS, deceuninck.es i incerco.es

SOL·LICITA EL TEU PRESSUPOST